Zomerbanden bieden comfort, grip en lage slijtage bij warme omstandigheden. De kunst bij zomerbanden is om een goede verhouding tussen deze eigenschappen te behalen. De zomerband heeft een andere rubber samenstelling dan de winterband omdat de temperaturen hoger oplopen, daarnaast is het profiel minder geschikt om vuil en water af te stoten.

Winterbanden bieden meer grip bij slechte omstandigheden maar zouden bij gebruik in de zomer veel te snel wegslijten. Meestal wisselt u de winterbanden voor zomerbanden om rond de maand maart. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe goed het voorjaar is.

Zomerbanden
Winterbanden
Wanneer: Bij temperaturen beneden de 7 graden Celsius rijdt u veiliger en confortabel als u winterbanden monteert.

Waarom: Uiteraard omdat dat veiliger is, winterbanden verminderen het risico op aquaplaning en remmen beter op ijs en in de sneeuw.

In verschillende europese landen zoals Duitsland en Zwitserland is het daarom zelfs verplicht om op wnterbanden te rijden als dat nodig is. Er staan boetes op het rijden met ongeschikte banden en verzekeringsmaatschappijen betalen niet uit, winterbanden kunnen dus ook geld en een hoop elende besparen.

All seasons banden
vier seisoenenbanden
All Season, All Weather -of 4 seizoenenbanden zijn banden die het hele jaar door goed presteren. In de zomer slijten de banden wat harder maar daarvoor krijgt u meer grip terug op natte en vuile wegen. Ook bij koude temperaturen verliest de 4 seizoenenband geen grip zoals bij een zomerband wel het geval is.

Telefoon: 06-22213010
Door middel van professioneel gereedschap zijn wij in staat om vakkundig uw banden te vernieuwen en/of uit te balanceren.